Nem hivatalos oldal

Figyelem! Ez egy nem hivatalos Lyoness oldal. A közösség népszerűsítésére jött létre és nem hivatalos információk közlésére illetve vélemények publikálására szolgál. Az oldalon szereplő tartalomért az üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal! A hivatalos oldal a www.lyoness.hu.

Lyoness kedvezmény mint árengedmény, avagy leárazás és bevásárlás

Árengedmények és kedvezmények a Lyoness rendszerében


Emberek vagyunk, pénzt keresünk és pénzt költünk szinte mindenre. Mivel sok és egyre több pénzt költünk, igyekszünk tudatosabban költeni, vagy hogy több maradjon, vagy hogy több mindenre költhessünk. Éppen ezért bevásárlásaink során keressük-kutatjuk az árengedmények, leárazásokat, a kedvezményeket, tehát igyekszünk a legoptimálisabban elkölteni a pénzünket. Hagyományos értelemben ez azt jelenti, hogy leárazás esetén, vagy egy-egy kedvezmény kicsikarásakor az áru eredeti értékénél kevesebb pénzt kell kiadnunk.

Ennyi leárazás? Dehát még a januári bevásárlás idején sem szokott ennyi lenni!

Ki nem szeret a kifutó kollekciók leárazásakor, 20-50% árengedménnyel vásárolni? Természetesen mindenki szívesen fogadja a csábító kedvezményeket, csakhogy kevesebb pénzt kelljen kiadni az árura. Teljesen érthető és nagy könnyebbséget jelent, ha mondjuk egy zakóra, kosztümre 15%-kal kevesebb pénzt kell fordítanunk, hiszen az az árengedmény a zsebünkben marad. Ezt egy kicsit továbbgondolva a Lyoness egy olyan lehetőséget nyújt Önnek, mely keretében Ön nem csak azonnali készpénz visszatérítésben (1%) részesül, hanem a vásárlásai után képződő és folyamatosan gyűlő kedvezmények után Ön további kedvezményekre, vásárlási pénzvisszatérítésre lesz jogosult.

 

Bevásárlás egész évben, magas leárazás jellegű pénzvisszatérítés!

A következő példában egy személyes élményemet osztanám meg Önnel, ahol egy 220.000 Ft-os matrac nekem kb 38.000 Ft-ba került, ez több mint 80% árengedményt jelent. Ez még akkor is komoly "leárazás", ha első hallásra hihetetlennek tűnik, pedig csak egy titka van: a Lyoness. Lássuk, hogy is történt:

 

Sajnos tönkrement a matracom és újat kellett vennem. Mivel hátfájós vagyok, kemény és picit speciális matracra volt szükségem, mely adott pillanatban komoly kiadást jelentett. Kinéztem 2 hasonló modellt és a következő opciók közül kellett választanom:

Opció 1. - Lyoness kedvezmény nélkül, hagyományos leárazás az üzletben

200.000 FT egy NEM Lyoness termék partnernél 10% árengedmény, utolsó modell. Jó hír, hiszen ez a leárazás  azonnal olcsóbbá teszi a terméket, pénzt takarítok meg és ’csak’ 180.000 Ft-t kell kiadnom.

Opció 2. - Lyoness "árengedmény"

220.000 FT –os matrac, melyet a KIKA-ban Lyoness termékpartnernél vehetek meg, mely egy 10%-os  partner. Látszólag egy drágább matrac, de elkezdtem számolni, számba vettem a Lyoness nyújtotta lehetőségeket és kedvezményeket és emellett a matrac mellett tettem le voksom. Hülye nyilván nem vagyok, hogy csak úgy 20e Ft-tal többért vegyek egy hasonló matracot, viszont éltem a Lyoness vásárlás adta lehetőségekkel és következőképpen számoltam.

 

Lássuk akkor:

220.000 FT
1, 1% azonnal készpénz visszatérítés (2200 Ft) – ne tessék mosolyogni
2, Partner kedvezmény maradéka 7% ( a másik KIKA példában már leírtuk hogy mi is ez a 7% ) (10%-1%-1%-2*0,5%=7%), melynek értéke 15.400Ft. Ez a Lyoness árrés gyűjtőjébe kerül és mivel elérte GO 1 szintjét (lásd a jutalék ismertető anyagunkban), és vásárlási pozícióként kerül be Lyoness elszámolási rendszerébe ahol utána, a bináris elv szerint gyűlnek a további pozíciók addig, amíg a megfelelő számú követő pozíció el nem helyezkedik, és ebben pillanatban Lyoness vásárlási visszatérítésben részesít, mely jelen esetben 135.000 Ft.

 

Természetesen itt nem spórolok a kifizetéskor viszont mivel aktívan használom a Lyoness nyújtotta lehetőségeket későbbiekben, mely időzítését nem lehet megmondani, mert csak rajtam múlik mikor, lehet ez 2 hónap vagy 3 év, egy biztos időkorlát nélkül, megkapom a 135.000 Ft-t.
Igen, igaza van ehhez most többet kellett költenem, mert a matrac nem 180e hanem 220e Ft volt de Lyoness nyújtotta lehetőséggel:
1, azonnali pénzvisszatérítés 1% 2200 Ft
2, kedvezménygyűjtés 7%, mely pozíció majd vásárlási visszatérítés 135.000 Ft

A 135.000ft készpénz visszatérítés, tehát matrac ára 220.000-135.000-2200 azaz 82.800 Ft. Szemben az egyébként nagyon vonzó 153.000 Ft-tal. És ehhez nem kellet egyebet tennem, mint Lyoness segítségével vásárolnom. Akárhogy is nézem, ez így kb. 65%-os kedvezmény, de messze még a 80%, lássuk azt hogyan érjük el.

 

Azt csak halkan teszem hozzá hogy mivel én aktív üzletépítéssel is foglalkozom, a meglévő 4 direktem mellett a 15.000 Ft-os pozícióhoz tartozó rendszerjutalékok is kifizetésre kerülnek, melynek értéke további, 39.600 FT, tehát ha így nézzük  matrac költsége 82.800-39.600=31.000 Ft. A teljes árengedmény vagy mondjuk kedvezménynek pedig több mint 80% az értéke. Ehhez persze az is kell hogy ismerőseim körében népszerűsítsem a dolgot. Jól hangzik nem?

 

Ekkora kedvezmény? Ugyanilyen árengedmény lehetőségek, ráadásul ingyen?

 

Ne tegyen mást csak helyettesítse be a matrac helyére Ön által egyébként is megvenni kívánt terméket, cipőt, táskát, kozmetikai cikket, wellness szolgáltatást, ékszert, elektronikai cikket, utazást, sportszert vagy esetleg autót. Ez nem varázslat, működik.