Nem hivatalos oldal

Figyelem! Ez egy nem hivatalos Lyoness oldal. A közösség népszerűsítésére jött létre és nem hivatalos információk közlésére illetve vélemények publikálására szolgál. Az oldalon szereplő tartalomért az üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal! A hivatalos oldal a www.lyoness.hu.

Példa a Lyoness vásárlásra

Példánkban egy bútorvásárlást fogunk nyomon követni. Tételezzük fel, hogy Önnek szüksége van egy ülőgarnitúrára, kénytelen felkeresni egy bútorboltot. Legyen ez a KIKA aki egy 10%-os termékpartner. Nyilván adódik a kérdés hogyan is néz ki egy ilyen vásárlás. A Lyonessnél többféle képen vásárolhat. Minden egyes Lyoness-es kereskedőhöz hozzá van rendelve a felkínált kedvezmény mértéke, illetve rögzítve van, hogy az adott kereskedőnél milyen fizetőeszközzel veheti meg az árut. Ez alapján a Lyoness vásárlási rendszere megkülönböztet készpénzes, vásárlási utalványos, Shopping Card-os, online kereskedelmi partnert aszerint hogy milyen típusú fizetőeszközt fogad el. Erről bővebben a mi is az a Lyoness menüpont alatt talál információt.

Hagyományos vásárlás

Példánkban Ön egy ülőgarnitúrát vásárol 210.000 Ft-ért (matematikai pontosság kedvéért 214.250 Ft). Elmegy a Kikába, kifizeti az ülőgarnitúrát és hazaviszi. (eddig tartana egy hagyományos vásárlás)

 

Lyoness vásárlás

Lyoness vásárlás esetén a következő dolgok fognak még történni, ahogy feljebb említettem:

1, Ön azonnal megkapja készpénzben az elköltött összeg 1%-át, mely jelen esetben 2142 Ft. Nem egy nagy összeg, de várjuk csak ki a végét.

 

A vásárlás menete gyakorlatilag ennyivel különbözik a hagyományostól, hogy Ön egyrészt számos jó nevű kereskedelmi partnernél kedvezményekre jogosult, melyet a két szép szeméért csak úgy nem biztos, hogy megkapna, illetve a vásárlásai után azonnali pénzvisszatérítésben részesül. Nagyon egyszerűen mondva, Ön pénzt kap vissza az elköltött pénze után. Tehát:

A maradék 9% a következőképpen kerül felosztásra:

2, 1%-ot megtart magának a Lyoness adminisztrációs és egyéb költségek fedezésére (személyes iroda az interneten, marketing és admin költségek).

3, 0,5-0,5%-ot (direkt és indirekt hűségbónusz, azaz bónusz az ismerősök után akit beregisztrált a rendszerbe) kb. 1071-1071 Ft az Ön szponzorának és annak a szponzorának megy. Erre természetesen Ön is jogosult.

 

Egy kis magyarázat:

Ha Ön szeretné használni a Lyoness által nyújtott lehetőségeket a következő ajánlatunk is tetszeni fog. Ha Ön meggyőződött arról, hogy a rendszer jól működik és lehetősége van kedvezményekre a vásárlásaiból, akkor ajánlja barátainak, ismerőseinek is.

 

Ha ismerőse is a Lyoness rendszerén keresztül intézi vásárlásait, Ön ebből a vásárlásból is részesül. Tehát; minden ismerőse által történő vásárlás összegének 0,5%-át megkapja készpénzben a számlájára. Ha az Ön ismerőse is ajánlja, elmondja ezt a lehetőséget, és az illető használja a Lyonesst akkor Ön ebből a vásárlásból is 0,5%-ban részesül.

 

Hogy kézzelfogható legyen ez a páratlan lehetőség, tegyük fel hogy Ön 10 ismerősének (direkt) ajánlja ezt a lehetőséget akik, külön-külön 5-5 további barátjuknak (indirekt) továbbajánlják a dolgot. Havi átlagköltéssel számolva (46.000 Ft, KSH adatok alapján) eszerint Ön 10 direkt és 50 indirekt vásárló után 27.788+138.942=166.730 Ft készpénzhez fogy jutni EGY ÉV alatt. Hát, ahhoz képest hogy nem csinált semmit, csak vásárolt és ezt a nagyszerű lehetőségeket elmondta másoknak is már szép összegről van szó. Ezt a 0,5-0,5%-ot hívják a Lyoness direkt és indirekt hűségbónusznak (ez volt 2. és 3. pénzszerzési forrás).


Gondolom nem árulok el nagy titkok hogy még messze vagyunk az igazán lényeges és pénzben is jelentősebb jutalékoktól melyeket a Lyoness nyújthat Önnek ha él vele. Szeretnék áttérni Lyoness üzleti lehetőségének legfontosabb részére, mely szorosan kapcsolódik az egyes kereskedők által adott kedvezményekhez.

 

KIKA-s példánál maradva 10%-1%-1%-2x0,5%= 7%, eddig itt tartunk, ennyi kedvezmény maradt meg a KIKA által felajánlott 10%-ból.

 

Ez a maradék 7%, mely jelen esetben kb 15.000 Ft-os összeg, bekerül az Ön személyes malac perselyébe’, amit a Lyoness árrés gyűjtőnek hív. Itt folyamatosan, időkorlát nélkül minden Lyoness vásárlás után tovább gyarapodik az összeg, amíg el nem ér bizonyos határokat. Az igazán érdekes dolog majd ezután kezdődik. Bővebben a rendszerről és az árrésgyűjtő működéséről a jutalék menüpontukban olvashat.

 

Hogyan? Nézzük meg ezt egy konkrét példa esetében, egy mindennapi illetve egy komolyabb vásárlás esetében, hogy lássuk milyen hihetetlen lehetőség van az Ön kezében, hiszen egy erős vásárlói közösség tagjaként sokkal nagyobb kedvezményeket lehet elérni a kereskedőnél. Szeretne többet tudni?