Nem hivatalos oldal

Figyelem! Ez egy nem hivatalos Lyoness oldal. A közösség népszerűsítésére jött létre és nem hivatalos információk közlésére illetve vélemények publikálására szolgál. Az oldalon szereplő tartalomért az üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal! A hivatalos oldal a www.lyoness.hu.

Vélemény: a Lyoness nem csalás, nem átverés, nem piramis

A Lyoness rendszer zsenialitása mellett, azt gondolom a témának a másik sarkalatos és érdekes pontja a kétség. A Lyonessel kapcsolatos negatív gondolatok és vélemények  amelyekkel nekem és kis csapatomnak is szembe kellett néznünk, szinte minden egyes regisztráció előtt.

"A Lyoness átverés? A Lyoness piramis? A Lyoness csalás?" - teszik fel a kérdést az érdeklődők.

Természetesen mint mindennel kapcsolatban a Lyonessel összefüggésben is megfogalmazódott számos ilyen vélemény, mint például a "Lyoness egy átverés",  vagy a "Lyoness csalás" vagy éppenséggel a Lyoness piramisjáték mivolta. Azt gondolom hogy aki kellő időt szán a rendszer megismerésére, illetve veszi a fáradtságot hogy ezt meg is értse az könnyedén fog legyinteni az ilyen jellegű támadásokra. A legmeggyőzőbb érvünk általában ez:

 

PSZÁF nyilatkozat a Lyonessről olvasható a PSZÁF honlapján

 

Emellett azonban szükségszerű ezeknek a rosszindulatú, többször megnemértés vagy információ hiányából adódó negatív hangvételű véleményeknek cáfolata hiszen senki emberfiának nem tesz jót ha az üzletét negatív kritika éri, kiváltképp akkor ha ráadásul ezek igaztalan vádak. A legtöbbször felmerülő kérdések/vádakra szeretnék itt a következőben reagálni, mint például:

 

Lyoness piramisjáték?

Az általános vélemény hogy a piramis játékok esetében minden egyes új tag csak és kizárólag a felette lévő emberek zsebét tömi pénzzel. Ebben az esetben a következőképpen néz ki a struktúra:

 


Mind ismerünk és láttunk már olyan rendszert ahol a végtelenségig szélesíthető vonalon, bármennyi számú új tag jöhetett létre, ezzel támogatva a felette lévőt. Természetesen a felette lévőnek érdeke hogy mélyítse a struktúráját, de az alatta lévőkre csak és kizárólag edukációval képes hatni. (MLM dolgok, tanítás képzés). Ez egy klasszíkus piramis illetve pilótajáték és jellegéből adódóan illegális. Ha a Lyoness átverés vagy piramisjáték lenne akkor így nézne ki, de a Lyoness rendszere nem ilyen.


Ezzel szemben a Lyoness rendszere így néz ki:

 


Azonnal szembetűnik, hogy minden egyes pozíció (árrés tömeg), után csak és kizárólag 2 másik következhet és így tovább a végtelenségig. Ezt nevezzük bináris rendszernek, mely az elmúlt években a különböző értékeléseken és vizsgálatokon a ’legigazságosabb’ MLM rendszernek bizonyult.

 

Ebben az esetben, mivel mindig csak 2 db követő pozíció van és mivel ez nem embert, hanem valódi vásárlásokból adódó árrés tömeget, tehát pozíciót jelent, így előbb utóbb az Ön pozíciója után olyan pozíciók is kerülhetnek, amelyek egy Ön fölött (Önnél korábban) a rendszerben elhelyezkedett emberhez tartoznak. Ezzel alakul ki az oda-vissza támogatás, és ettől lesz igazságos. A "Lyoness átverés" tézist ezzel elég alaposan sikerült megcáfolni.


Hangzatos definíció szerint, piramis vagy pilótajátéknak nevezzük azokat a rendszereket melyek az új belépők befektetéseiből finanszírozza a már meglévő tagok kifizetésit, jutalékait. A Lyoness viszont ezzel szemben a vásárlásokból keletkező árrés tömegekből fedezi ezeket a kifizetéseket. Emlékezhetünk egy másik cikkben, hogy a rendszerjutalékok illetve a vásárlási pénzvisszatérítések egy meg lévő pozíciószámból következnek. A pozíciók pedig árrés tömegeket jelentenek, amik a vásárlásokból képződnek. Tehát egyszerűen és világosan ezek az árrés tömegek, majd a pozíciók TÉNYLEGES vásárlásokból / vásárlási előlegekből jönnek létre, azok mögött valódi költések vannak.

Utolsó ütőkártyaként fontos megemlíteni hogy a piramis játék-szerű dolgok MO-on legálisan nem működtethetőek. A PSZÁF kettő havonta vizsgálja felül a Lyoness működését és eddig semmi hasonló dologra utaló dolgot nem fedeztek fel. A legutóbbi vizsgálatuk végeredménye is az lett mint a többinek: Magyarországon a Lyoness teljesen szabályosan, a hatályos jogszabályokat betartva és azt figyelembe véve működik, tevékenységével kapcsolatban elmarasztalást soha nem kapott. A "Lyoness csalás" tézist maga a PSZÁF hazudtolja meg: PSZÁF nyilatkozat a Lyonessről olvasható a PSZÁF honlapján.